Produse pentru acid lactic de calitate alimentară (5)

Acid citric

Acid citric

Acidul citric se găsește în mod natural în fructele citrice, dar poate fi, de asemenea, produs. Acidul citric industrial este obținut în principal prin fermentație sau reacție chimică. Această din urmă metodă este utilizată în aproximativ 90% din producția mondială și implică fermentația folosind enzime și tulpini de microorganisme, cel mai frecvent Aspergillus niger. Acidul citric are capacitatea de a stabiliza emulsii și de a preveni separarea grăsimilor. Produsul final este disponibil sub formă de pulbere sau granule ca acid citric anhidru.
Lactoză

Lactoză

Lactoza este zahărul natural din lapte. Aceasta reprezintă 3,5%-5,0% din laptele de vacă și poate fi extrasă printr-un proces de filtrare. Apoi, lactoza este cristalizată și măcinată. Dimensiunile granulelor sunt împărțite prin plasă. Foodcom poate furniza Partenerilor săi de Afaceri diferite dimensiuni de particule potrivite pentru multiple aplicații. Lactoza este unul dintre cele mai bune ingrediente lactate pentru alimente și furaje datorită gustului său blând, culorii albe și conținutului scăzut de calorii. Prețul său scăzut, higroscopicitatea redusă și solubilitatea în apă contribuie la popularitatea sa. Poate fi utilizată în producția de patiserie, cofetărie și ciocolată ca un potențiator de aromă și îndulcitor. Lactoza este un ingredient important în utilizarea farmaceutică și nutrițională.
Acid citric

Acid citric

Acidul citric se găsește în mod natural în fructele citrice, dar poate fi, de asemenea, fabricat. Acidul citric industrial este produs în principal prin fermentație sau prin reacție chimică. Această ultimă metodă este utilizată în aproximativ 90% din producția mondială și implică fermentația cu enzime și tulpini microbiene, cel mai frecvent Aspergillus niger. Acidul citric are capacitatea de a ajuta la stabilizarea emulsiilor și previne separarea grăsimilor. Produsul final este disponibil sub formă de pulbere sau granule ca acid citric anhidru.
Lactoză

Lactoză

Lactoza este unul dintre cele mai bune ingrediente lactate pentru aplicații alimentare și furajere datorită gustului său delicat, culorii albe și conținutului scăzut de calorii. Rentabilitatea sa, higroscopicitatea scăzută și solubilitatea în apă contribuie la popularitatea sa. Poate fi utilizată în fabricarea produselor de patiserie, dulciurilor și ciocolatei ca potențiator de aromă și îndulcitor. Lactoza este un ingredient important în utilizarea farmaceutică și nutrițională.
Grăsime anhidră din lapte (AMF)

Grăsime anhidră din lapte (AMF)

Grăsimea anhidrată din lapte (AMF) poate fi obținută din unt sau din smântână cu un conținut de 35%-45%, în funcție de sezon. Procesul de producție constă în eliminarea aproape toată apei și a solidelor fără grăsime cu ajutorul centrifugelor. Datorită acestui fapt, produsul este mai ușor de conservat și de stocat, deoarece conține mai puțină apă.